alertTo reduce delays and eliminate customs fees, we now ship from the UK, US (for US customers) and the Netherlands (for EU customers). Please visit our shipping page for the latest, detailed information. (Last updated June 24nd, 2021)

Shop

1 Item(s)

per page

 • Krijgsgevangene in Rusland

  1 Review(s)

  Verslag van zijn belevenissen door Albrecht Nicolaas van Aerssen Beijeren van Voshol, die tijdens Napoleons tocht naar Rusland in 1812 door kozakken gevangen werd genomen
  Voorwoord, inleiding en nawoord door zijn achterkleinzoon Marnix van Aerssen
  In 1812 trok Napoleon met de grootste legermacht die de wereld ooit had gezien naar Rusland. Een 26-jarige Hollandse beroepsmilitair, de kapitein van de infanterie Albrecht Nicolaas van Aerssen Beijeren van Voshol, nam aan deze invasie deel. Hij had het ongeluk om op 31 oktober 1812 door een schot in zijn rechter dijbeen gewond te raken. Dat gebeurde tijdens gevechten bij het dorp Tsjasniki, gelegen in de tegenwoordige republiek Belarus (Wit-Rusland). De volgende dag nam een kozak hem gevangen, na hem met zijn lans een wond te hebben toegebracht in zijn linkerbeen en ook nog een in zijn linkervoet. Daardoor was hij ongeveer anderhalf jaar krijgsgevangene in dat deel van het tsarenrijk.

  Learn More
  €9.95

1 Item(s)

per page

Post your comment

Karwansaray Publishers